• Obchod s ľuďmi

          • Chceš ísť na brigádu do zahraničia, zmeniť svoj život a svoju finančnú situáciu? Obchodovanie s ľuďmi sa radí medzi trojicu najvýhodnejších nelegálnych obchodov na svete. Aby ste sa nestali obeťou a vyhli sa rizikám akéhokoľvek zneužívania, dobre sa na cestu do zahraničia pripravte.

             

            Viac na prezentacia_obchod_s_ludmi.pdf

            PhDr. Jana Debnárová

            Koordinátor prevencie

          • Kriminalita v IT priestore

          • V mesiaci február sa prvé ročníky našej školy zúčastnili informačno – preventívnej, interaktívnej aktivity Kyberšikana v online priestore, ktorú v spolupráci so školským preventistom realizovalo CPPPaP v Liptovskom Mikuláši. Vaše skúsenosti s kyberšikanou detí a dospievajúcich môžete uviesť pri vyplnení dotazníka, čím sa zapojíte do celoslovenského výskumu v oblasti kriminality v IT priestore.     

            Vyplniť dotazník: www.survivo.com

            PhDr. Jana Debnárová

            Koordinátor prevencie

          • EKOOLYMPIÁDA - PRIPOJ SA A HRAJ!

          • Milí študenti, máte možnosť zapojiť sa do historicky prvej Ekoolympiády, pod záštitou UNESCO, Planet Lover a našich olympionikov.

            Ekoolympiáda je vedomostná súťaž, hra a nový inovatívny spôsob vzdelávania v enviromentálnej výchove prostredníctvom digitálnej formy. Je realizovaná cez webovú aplikáciu hra.ekoolympionada.sk

            Všetky potrebné informácie ako byť úspešný v súťaži, aj pravidlá súťaženia sú uvedené na www.ekoolympionada.skwww.ekoolympionada.sk/pravidlá

            Ostré hry sa hrajú počas vyučovania, hra trvá 60 minút. Otázky sú zamerané na enviromentálnu výchovu, vodu, pôdu, vzduch, znečistenie, biodiverzitu a podobne.

            Najlepší riešitelia získajú hodnotné ceny a prvé miesto bude ocenené návštevou Medzinárodného olympijského výboru.

            Registrácia na stránke:  www.hra.ekoolympiada.sk/register

            Prajeme veľa šťastia pri riešení zadaných úloh!

             

            Mgr. Rossová Oľga

          • Výstava - Anatómia očami žiakov

          • Vyhodnotenie výstavy bude v stredu 16. februára. Prosíme všetkých, ktorí sa zapojili do súťaže, aby prišli cez veľkú prestávku pred tabuľu, na ktorej sú umiestnené vaše diela :)

          • Zámer na prenájom

          • Stredná zdravotnícka škola, Vrbická 632, 031 01 Liptovský Mikuláš, v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Komenského 48, 011 09 Žilina (ďalej len„vyhlasovateľ“) podľa § 9a ods. 9 zákona č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov a Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom Žilinského samosprávneho kraja(ďalej len „Zásad“) zverejňuje zámer prenajať časť svojho dočasne prebytočného majetku formou priameho nájmu.

          • Zámer na prenájom

          • Stredná zdravotnícka škola, Vrbická 632, 031 01 Liptovský Mikuláš, v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Komenského 48, 011 09 Žilina (ďalej len„vyhlasovateľ“) podľa § 9a ods. 9 zákona č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov a Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom Žilinského samosprávneho kraja(ďalej len „Zásad“) zverejňuje zámer prenajať časť svojho dočasne prebytočného majetku formou priameho nájmu.

          • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

          • BLAHOŽELÁME!

            Lívia Madleňáková, žiačka I. PSA, sa stala úspešnou riešiteľkou okresného kola Olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa uskutočnilo online formou dňa 13. 1. 2022 a obsadila krásne 2. miesto.

            Srdečne BLAHOŽELÁME ĎAKUJEME za vzornú reprezentáciu školy!

            PaedDr. Anna Dzúrová

             

          • „Začni písať svoj rok 2022 alebo nový rok so ŽŠR“

          • Naša ŽŠR sa zapojila do aktivity RMŽK zameranej na otvorenie nového roka 2022 na pôde školy. Aktivita sa konala pod záštitou pani županky Veroniky Jurinovej.

             

            Keďže nám epidemiologická situácia neumožnila osobné stretnutie s programom pre celú školu, vymysleli sme to trošku inak. V priebehu týždňa mohli všetci pedagógovia, zamestnanci, žiaci písať svoje želania na nástenku v átriu školy. V pondelok 17. 1. 2022 sa privítanie v novom roku uskutočnilo cez školský rozhlas. Po vysielaní sa rozdali všetkým perá s motivačnou myšlienkou. Perá boli financované z dotácie MŠVVaŠ SR, za čo ďakujeme.

            Na záver nám dovoľte všetkým popriať šťastný nový rok 2022. Nech rozdávame radosť v škole, v rodinách, zdravotníckych zariadeniach a máme sa fajn.

             

            „Daj každému dňu šancu, aby bol najkrajším. Nikdy sa nevzdávaj. Každý deň máš šancu niečo zmeniť a byť lepším. Staň sa tým, kým chceš byť ty. Uskutočňuj krásu svojich snov. Rob svoje okolie krajším a teš sa z neho. Život je krásny, tak ho ži. Keď niečo chceš, začni tým najťažším a dosiahneš to. Každý deň máš šancu začať znova“.

             

            Za ŽŠR Daniela, Michal, Margaréta, Natália, Sofia

             

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl a je každoročne vyhlasovaná a organizovaná ako postupová súťaž. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o samostatnú tvorivú činnosť a zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru.

            V tomto mimoriadnom školskom roku, poznačenom zlou epidemickou situáciou, nebolo možné zrealizovať školské kolo v tradičnej podobe. Slovenská komisia OSJL sa rozhodla, že školské kolá OSJL v jednotlivých kategóriách budú pozostávať z online testu prostredníctvom Edupage.

            Tohtoročnej súťaže OSJL, ktorá sa konala 10. 12. 2021, sa zúčastnilo 15 žiakov (kategória B - 1. - 2. ročník SŠ). 13 žiaci absolvovali pomerne náročný online test, pozostávajúci z gramatiky, literatúry, slohovej časti, čítania s porozumením v priestoroch auly školy a 2 žiačky absolvovali online test zo svojich domovov.

            Úspešnou riešiteľkou školského kola, s počtom bodov 18 z 25, sa stala žiačka Patrícia Klačková z I. ZuA triedy. Víťazka školského kola automaticky postupuje do Krajského kola OSJL, ktoré sa uskutoční 11. 2. 2022.

            V tesnom závese za Patríciou Klačkovou sa umiestnili žiačky z II. ZuA triedy - Megan Magdaléna Fábryová a Rebeka Michalčíková, ktoré získali v online teste 17 bodov.

            Víťazke srdečne blahoželáme a všetkým účastníkom ďakujeme za to, že prejavili záujem o súťaž. Veríme, že si rozšírili svoje vedomosti zo slovenčiny a nadobudli nové komunikačné zručnosti. 

                                                                                                                 

                                                                                                                          Mgr. Veronika Bobulová

          • Poďakovanie

          • v týchto dňoch sa nám dostalo poďakovanie od p. riaditeľky SČK  Mgr. Mariky Kubíkovej za aktivity, ktoré robíme pre druhých a tiež pre SČK... predovšetkým zásluhy patria všetkým Vám... za Vašu ochotu  aj v tomto čase, ktorý nám nedáva možnosť robiť viac a naplno, ale aj za to veľká vďaka Vám.

            Verím, že Vaša ochota bude stále taká intenzívna a budeme mať možnosť robiť viac v lepšej dobe a bez obmedzení. Snáša ujde mnohých byť účastným v práci pre druhých... Ďakujem Vám všetkým!

            Koordinátorka H. Straková

          • Best in English - výsledky

          • Stredoškolská medzinárodná online súťaž Best in English.

            Dňa 26. 11. 2021 sa uskutočnil ďalší ročník súťaže Best in English, ktorej sa zúčastnila aj naša škola. Prihlásení žiaci si zmerali sily so svojimi rovesníkmi v on-line teste, ktorý trval 60 minút a pozostával z častí čítanie s porozumením, počúvanie s porozumením a gramatiky. Do celkového hodnotenia školy sa brali do úvahy výsledky desiatich najlepších žiakov.

             

            Tohtoročného kola súťaže Best in English 2021 sa zúčastnilo 595 stredných škôl  a 17233 študentov z  32 štátov.

            Výsledky

             

            Celkový počet škôl:                                           595

            Umiestnenie našej školy na svete:                  575. miesto

            Celkový počet účastníkov:                              17 233

            Umiestnenie na Slovensku:                            105. miesto

            Umiestnenie v regióne:                                   12. miesto

            PaedDr. Anna Dzúrová

             

          • Deň otvorených dverí 2021

          • Dňa 16.12.2021 sa na našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí ONLINE prostredníctvom platformy ZOOM. Na úvod sa všetkým účastníkom prihovorila pani riaditeľka Ing. Silvia Blcháčová, ktorá privítala žiakov a rodičov a povedala pár slov o našej škole. Spolu sme si pozreli video o škole, v ktorom záujemcovia mohli aspoň sprostredkovane vidieť priestory školy a získať obraz o tom, čo je obsahom štúdia v jednotlivých odboroch. V následnej prezentácii sa účastníci mohli dozvedieť o podmienkach štúdia na našej škole, o predmetoch, ktoré sa vyučujú, kde chodia žiaci na prax a aké majú naši absolventi možnosti uplatnenia. V neposlednom rade získali informácie aj o prijímacích skúškach, školských a mimoškolských aktivitách našich žiakov, možnostiach ubytovania na internáte. Dôležitú časť tvorila diskusia, v ktorej vystúpili naši súčasní aj bývalí žiaci, počas ktorej sme v neformálnej atmosfére
            reagovali na položené otázky. Chcela by som sa poďakovať Ivane Triebelovej z IV. M a Sabíne Brlajovej zo IV. ZuA za ochotu odpovedať na otázky a podeliť sa so svojimi skúsenosťami zo školy, či ubytovania na internáte. Vďaka patrí aj Vám, ktorí ste sa DOD zúčastnili za Váš záujem, bolo nás 56, a prajeme Vám múdrosť pri rozhodovaní o svojom budúcom štúdiu. Pripájam ešte jeden obrázok, ktorý nám naživo nevyšiel, ale vytvorili sme ho spolu :) 

          • Kampaň červené stužky - poďakovanie

          • dovoľujeme si Vám poďakovať za Vaše aktivity pre pätnásty ročník kampane Červené stužky 2021, ktorú organizovalo Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (v rámci rozvojového projektu Zdravie a bezpečnosť v školách 2021), Okresného úradu - odboru školstva v Žiline, mesta Žiliny a pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku. 

            PhDr. Anna Poláčková

            za kampaň Červené stužky

          • Do príchodu najkrajších sviatkov roka zostáva už len niekoľko dní.

          • V poslednom mesiaci roka - decembri zažívame krásne obdobie, advent. Obdobie, kedy sa každý, bez ohľadu na vek, cíti ako dieťa a nevie sa dočkať Vianoc. Každý chce, aby ho obklopilo čaro sviatku a aby zažil vianočný zázrak.

            Práve preto sa snažíme vyzdobiť aj našu školu tak, aby sa aj žiaci, aj zamestnanci mohli vrátiť do svojich detských čias. 

          • Dance Power Cup 2021

          • Dňa 18. – 19. 11. 2021 v Bratislave sa naši žiaci Oliver Šaláta – II.M a Viktória Juríková – I.PSA zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v  HIP HOP.

            V kategórii HIP HOP SKUPINA JVK sa umiestnili na 1. mieste a získali zlatú medailu.

            V HIP HOP sólo chlapci sa Oliver umiestnil na  2. mieste a v sóle dievčatá Viktória na 4. mieste.

            Veľmi nás teší úspech našich žiakov a obom srdečne gratulujeme.

          • Zbierka pre útulok Očami psa

          • Pandémia koronavírusu postihla aj útulky. Aby malí havkáči netrpeli jej dopadmi, žiacka školská rada zorganizovala predvianočnú zbierku pre útulok Očami psa. Žiaci aj zamestnanci školy prispeli do zbierky granulami, psími hračkami, konzervami, dekami a pod. Zbierku odovzdali 9. decembra 2021 priamo v mikulášskom útulku žiaci z II.PSB triedy. Ďakujeme, že aj v tomto náročnom období nezabúdate na tých, ktorí potrebujú našu pomoc.

             

                                                                                                                                                     Vaša ŽŠR

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
      • +421 (0) 445522497
      • Vrbická 632 031 01 Liptovský Mikuláš Slovakia
      • 00607037
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje