• Školský výlet I.PSB

          • Dňa 28.6.2021 sa študentky z I.PSB triedy zúčastnili školského výletu v Tarzánii v Demänovskej doline. Dievčatá boli odvážne, niektoré prekonali samy seba a absolvovali celý lezecký park. Myslím, že výlet sa vydaril a ostanú nám pekné spomienky na chvíle strávené v kolektíve triedy.

          • Letné účelové cvičenie - prvé ročníky

          • Dňa 23.6.2021 sa uskutočnilo letné účelové cvičenie pre prvé ročníky. Absolvovali sme trasu Liptovský Mikuláš – Ploštín a späť. Aj napriek veľkým horúčavám sme CO cvičenie absolvovali a plnili zadané úlohy. Ďakujem kolegyniam a žiakom za spoluprácu.

            Mgr.Rossová

          • Festival ľudskosti mladých ľudí 2021

          • V dňoch 15.6.2021 a 17.6.2021 sme sa ako žiačky Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zúčastnili Festivalu ľudskosti mladých ľudí. Podujatie prebiehalo pod záštitou Rady mládeže Žilinského kraja a predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja, Eriky Jurinovej. Tento festival bol pre nás veľkou príležitosťou. Príležitosťou aspoň nejakým spôsobom prejaviť ľudskosť, pomôcť druhým a hlavne vyčariť úsmev na utrápenej tvári, ktorá doslova čaká na zázrak.

            Vybrali sme si dobrovoľnícku činnosť, ktorou sme aspoň trochu pomohli ľuďom bez domova. Spríjemnili sme im dlhé chvíle a každého, kto sa prišiel najesť do Slovenského červeného kríža v Liptovskom Mikuláši, sme obdarili malým darčekom. Bola to čokoládová ruža, ktorou sme prejavili kúsok súcitu a poukázali na to, že aj v tých najhorších chvíľach je tu vždy niekto, kto rád pomôže.

            Táto akcia otvorila oči aj nám. Uvedomili sme si, že povolanie, ktoré sme si vybrali zahŕňa viac, ako sa zdá. Ale aj napriek tomu sme odhodlané pomáhať ľuďom a prejavovať spomínanú ľudskosť každý jeden deň. Týmto by sme sa chceli poďakovať za úžasnú skúsenosť do života, a veríme, že ich bude ešte mnoho.

            Zuzana Naništová, I.PSB

          • Súťaž – Zdravotník v akcii

          • Dňa 15. 6. 2021 sa vybrané žiačky z II.PS (K. Fiačanová, J. Paľáková, M. Sýkorová, S. Hubová) zúčastnili súťaže „Zdravotník v akcii“. Cieľom bolo preukázať zručnosti v poskytovaní prvej pomoci pri vybraných stavoch. Tento rok  súťaž prebiehala online, čo bolo pre všetkých zúčastnených netradičné. Museli sa popasovať s rôznymi situáciami: autonehoda so zrazeným chodcom, zástava srdca, nešťastie na stavenisku – pád z lešenia spojený s veľkým počtom ranených s viacnásobnými poraneniami.

            Bola to pre nás výzva, ale zvládli sme to.

            Naše družstvo sa umiestnilo na 7. mieste spomedzi 21 súťažných družstiev.

            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení večerným študentom

          • Večerných študentov našej školy čakal v pondelok 31. mája 2021 výnimočný deň. Tohtoroční maturanti si pri príležitosti netradičného ukončenia štúdia prevzali svoje maturitné vysvedčenia v aule školy.

            Zišli sa tu absolventi dvoch tried v odbore praktická sestra a masér, pani riaditeľka školy, zástupkyne a triedne učiteľky. Všetkým absolventom blahoželáme a prajeme veľa osobných i pracovných úspechov v povolaní zdravotníka.

            Daniela Tajátová

          • EkoKvíz - Prvý ročník máme aj my za sebou!

          • Tohtoročný EkoKvíz bol prvý ročník tohto podujatia. Cieľom podujatia bolo vzdelávať sa v environmentálnych témach hravou formou a prispieť k zmene správania sa v oblasti ekológie. Kvíz prebiehal v on-line priestore od 22. 4. 2021 do 21. 5. 2021.

            Aj my, študentky zo „zdravotky“, sme sa do tohto kvízu zapojili. A to konkrétne Timea Debnárová z I.PSB a Tereza Šuligová z III.M. Celkovo hodnotíme tento kvíz veľmi pozitívne. Hoci sme niektoré veci vedeli, získali sme sa aj nové a zaujímavé informácie. Veľa z nich je veľmi znepokojujúcich. Hlavne, čo sa týka plastov a prírody.

            Sme rady, že sme sa do EkoKvízu zapojili. Myslime ekologicky!

                                                                                                                 Šuligová, Debnárová

          • Návšteva ministra školstva SR Branislava Gröhlinga

          • Dňa 7. 6. 2021 navštívil Strednú zdravotnícku školu v Liptovskom Mikuláši minister školstva SR Branislav Gröhling spolu so svojou delegáciou. Na pôde školy ho privítali: podpredseda ŽSK Peter Weber, riaditeľka odboru školstva, vedy, výskumu a športu Janka Školová a riaditeľka školy Silvia Blcháčová. V priestoroch átria školy sa za prítomnosti všetkých študentov prihovorila pánovi ministrovi žiačka Sára Riegelová z I. ZuA triedy. Následne pán minister vo svojom krátkom príhovore pozdravil študentov. Návšteva sa niesla aj v neformálnom duchu, keď žiak z II. ZuA triedy Tomáš Dlhopolček využil dron na vytvorenie panoramatických záberov z átria školy. Úlohy fotografa sa výborne zhostil Zdenko Bražina z II. ZuA triedy a nafotil množstvo fotiek s pánom ministrom, so žiakmi aj s učiteľmi. Po príhovoroch nasledovala prehliadka školy s ukážkami odborných učební jednotlivých študijných odborov: praktická sestra, zubný asistent a masér. Pán minister mal možnosť využiť šikovné ručičky našich masérov a absolvoval krátku masáž ruky. Súčasťou prehliadky bola aj návšteva auly a moderného wellness štúdia. Prehliadka školy sa ukončila v priestoroch spoločenskej miestnosti, kde prebehla krátka diskusia ministra školstva so zriaďovateľom, riaditeľkou školy a pedagógmi. Diskusia sa venovala aj téme prijímacích skúšok na SOŠ a gymnáziá, pozdvihnutie statusu učiteľa a tiež sa dotkla možnosti duálneho vzdelávania na SZŠ. Naši učitelia zdôvodňovali, prečo je duál pre naše odbory nevýhodný. Pán minister sa rozlúčil so slovami, že v novom školskom roku určite opäť veľmi rád navštívi zrekonštruovanú Strednú zdravotnícku školu v Liptovskom Mikuláši. A už dnes všetci ďakujeme za dar v podobe finančného príspevku na zakúpenie dvoch veľkých stromov do átria.

            Mgr. Veronika Bobulová

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
        • +421 (0) 445522497
        • Vrbická 632 031 01 Liptovský Mikuláš Slovakia
        • 00607037
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje