• Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok

          • V období pred Vianocami sa naši žiaci ochotne zapájajú do rôznych zbierok a výziev aj v rámci ŠO SČK a dobrovoľníctva. Tak tomu bolo aj teraz z iniciatívy žiačok z III.PS: Kataríny Fiačanovej, Veroniky Mliečkovej, Moniky Sýkorovej, ktoré túto celoslovenskú výzvu organizovali a podnietili k dobročinnosti svojich spolužiakov. Do 4. ročníka výzvy a zbierky, ktorá má veľké srdce a dušu a poteší našich seniorov, sa po registrácii a v krátkom čase od 23. 11. – 26. 11. 2021 zapojilo viac žiakov a tried a pripravili krabice podľa pokynov tak, aby dodržali všetky protiepidemické opatrenia. Zapojili sa triedy: III.PS , II.PSA, II.ZuA – Kristián Kaprál ako jednotlivec, II.M a I.PSA  a PhDr. Helena Straková.

            „Krabičky plné lásky“ v počte 14 ks si prevzala p. Iveta Kollárová ako kontaktná osoba v Liptovskom Mikuláši.

            Ďakujem za ochotu a ústretovosť plnú dobroty a lásky... je skvelé vidieť našich žiakov „v akcii“. Ešte raz vďaka!

            Spracovala a organizovala: PhDr. Helena Straková

          • Best in English

          • Po ročnej prestávke sa naši žiaci opäť zapojili do medzinárodnej online súťaže Best in English. Do súťaže sa prihlásilo 19 žiakov, ktorí si chceli zmerať rozsah svojich vedomosti a schopnosti v anglickom jazyku so svojimi rovesníkmi nielen z Európy.

            Momentálna emidemická situácia však ovplyvnila aj túto súťaž, ktorej sa zúčastnilo spolu 13 žiakov.  9 žiaci absolvovali náročný online test pozostávajúci z gramatiky, čítania s porozumením a počúvania s porozumením prezenčne a 4 žiaci absolvovali test online zo svojich domovov. Obe skupinky pracovali pod dohľadom administrátorov – Mgr. P. Húlekovej prezenčne a PaedDr. A. Dzúrovej prostredníctvom platformy Zoom. 

            Výsledky a certifikát s umiestnením budú žiakom k dispozícii v januári 2022.

            Anna Dzúrová

            Petra Húleková

          • Milí zamestnanci a žiaci,

          • Chceme vás všetkých poprosiť o pomoc. Organizujeme zbierku sladkostí pre deti z Domu Charitas Sv. Kláry v Liptovskom Mikuláši. Je to zariadenie pre týrané ženy s deťmi. Sladkosti budeme potom baliť a spolu so žiackou radou ich zanesieme deťom dňa 6.12.2021, na Sv. Mikuláša.

            • Zbierka trvá od 26.11. do 3.12.2021 
            • Zbierame: drobné sladkosti ako lízanky, malé čokoládky, dobošky, cukríky, čokoládové tyčinky a podobne
            • Na vrátnici bude umiestnená krabica, s obrázkom Sv.Mikuláša, kam môžete vami darované sladkosti vkladať

            Ďakujeme za vaše dobré srdcia!

            Mgr. Rossová, Mgr.Tajátová, žiacka školská rada

          • Spolu chránime mládež - Národná súťaž HIV/AIDS   

          • Dňa 16.11.2021 sa vybrané žiačky druhých ročníkov zúčastnili online Národnej súťaže HIV/AIDS prevencia, ktorú  usporadúva Mládež Slovenského Červeného kríža od roku 2015 pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS. Cieľom projektu Spolu chránime mládež, ktorého súčasťou je aj HIV/AIDS prevencia, je prostredníctvom národnej súťaže a besied iniciovať diskusiu o problematike šírenia pohlavne prenosných chorôb a HIV/AIDS so zameraním na prevenciu  využívajúc metódu neformálneho rovesníckeho vzdelávania.  Našu školu  reprezentovali žiačky Nina Demianová (II.PSB), Timea Debnárová (II.PSB), Lívia Furcoňová (II.ZuA) a Megan Fábryová (II.ZuA) pod odborným vedením koordinátorov projektu Mgr. Ivony Jurecovej a PhDr. Jany Debnárovej. Z max. počtu 62 bodov, naša škola  získala 58 bodov a umiestnila sa na 16-tom mieste  zo 74 prihlásených škôl. Rada by som sa poďakovala žiačkam za zodpovedný prístup a reprezentáciu školy.  Škola dostala účastnícky diplom.

                                                                                           PhDr. Jana Debnárová

          • November – mesiac boja proti drogám

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album November – mesiac boja proti drogám.

            Žiaci 2. ročníkov v odboroch zubný asistent, masér a praktická sestra sa v tomto mesiaci zúčastnili interaktívnej prednášky o nežiadúcich účinkoch legálnych a nelegálnych drog. Koordinátor prevencie našej školy, PhDr. Jana Debnárová, nám priblížil čo všetko môžu spôsobiť drogy v tele človeka, ako predchádzať závislostiam a na čo si dávať pozor v dnešnej dobe plnej „drogových pokušení“.

          • Anatómia očami žiakov

          • Ľudské telo ako ho nepoznáme

            Radi kreslíte, či maľujete?

            Máte veľkú fantáziu?

            Baví vás anatómia ľudského tela?

            Tak neváhajte a zapojte sa  do súťaže v spolupráci so ŽŠR o kreatívne spojenie anatómie a vašej fantázie, ktorej sa hranice nekladú. Nakreslite, namaľujte, či vymodelujte nejaký ľudský orgán, ktorý vás fascinuje, alebo vás najviac zaujíma jeho funkcia, tvar.

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch 08. a  11. 11. 2021 sa uskutočnilo školské kolo OAJ, do ktorého sa prihlásilo 11 žiakov a zúčastnilo sa 7 žiakov.

             V prvom kole si žiaci zmerali sily v oblasti jazykových kompetencií – čítanie s porozumením, počúvanie s porozumením a praktické ovládanie jazyka, prostredníctvom testu, ktorý bol pre mnohých skutočne náročný.

            V druhom kole – ústnej časti – predviedli svoje schopnosti v komunikatívnych zručnostiach štyria najúspešnejší kandidáti z prvého kola. V ústnej časti absolvovali dve disciplíny – samostatný prejav na základe vizuálneho podnetu a situačný dialóg.

            Obe kolá sa konali prezenčne.

            Na úspešné absolvovanie ŠK OAJ bolo potrebné získať minimálne 42 bodov (minimálne 60%) a to sa podarilo trom žiakom, ktorí skončili v tomto poradí:

             

            1. miesto                       Lívia Madleňáková, I. PSA
            2. miesto                        Viktória Juríková, I. PSA
            3. miesto                       Katarína Pichnarčíková, I. ZuA

             

            Víťazke i umiestneným v ŠK OAJ srdečne blahoželáme a všetkým účastníkom želáme veľa radosti z objavovania krás anglického jazyka. Oceňujeme, že sa súťaže zúčastnili hlavne žiaci nižších ročníkov, a tak mohli nadobudnúť nové skúsenosti a zážitky. Víťazka postupuje do Okresného kola OAJ, ktoré sa uskutoční v januári 2022. Držíme jej palce. Tešíme sa na ďalší ročník OAJ.

            PaedDr. Anna Dzúrová

          • Študentská kvapka krvi

          • „Podaj mi ruku, chcem mať kontakt so životom.“ Tento rok sa Slovenský Červený kríž inšpiroval slovami piesne od Zuzany Smatanovej a vyzýva k darovaniu krvi. Študentská kvapka krvi tento rok začína 18. októbra a končí 19. novembra.

            SČK vyzýva žiakov, ktorí dosiahli 18 rokov, aby v sebe našli odvahu a prišli darovať krv...tým, ktorí ju potrebujú.

            Vzhľadom na epidemickú situáciu v súvislosti so šírením koronavírusu treba aj pri darovaní krvi dodržiavať prísnejšie opatrenia.

            Bližšie informácie darcovia môžu získať na stránke Liptovskej NsP L.Mikuláš a ÚVN Ružomberok, prípadne v inom mieste bydliska a objednať sa cez pracoviská HTO.

          • Výsadba stromčekov

          • V pondelok, 18. 10. 2021, sa triedy III. ZuA a III. PS v rámci environmentálnej výchovy zúčastnili výsadby stromčekov na Čiernom Váhu. Zapojili sa tak do nultého ročníka projektu pod názvom Milión stromov pre Slovensko. Výsadby sú plánované na jar a na jeseň, kým nebude vysadený miliónty strom.

            Študenti tretích ročníkov našej školy mali možnosť vyskúšať si „na vlastnej koži“ kopanie jamiek a sadenie stromčekov pod vedením skúsených lesníkov. Po dobre odvedenej práci, ktorá bola pomerne vyčerpávajúca, čakalo brigádnikov príjemné občerstvenie v podobe teplého čaju, chutných koláčikov a nechýbalo ani opekanie špekačiek – vlastnoručne 😊

            A čo dodať na záver? Zasadili sme spolu 600 stromčekov a prispeli tak k obnove lesov, ktoré sú dôležitým faktorom pri riešení klimatických zmien.

            Mgr. Zdenka Huntošová, Mgr. Oľga Rossová

          • Rok dobrovoľníctva 2021 - online

          • Dňa 21. 9. 2021 sme sa ako žiačky SZŠ Liptovský Mikuláš zúčastnili online info dňa o dobrovoľníctve. Boli s nami i pani učiteľky Helena Straková a Daniela Tajátová. Spolu sme vytvorili dobrý tím. Rok dobrovoľníctva nás namotivoval k tomu, aby sme sa zapojili do tohto zaujímavého programu.

          • Lídri Žiackych školských rád sa školili...

          • Žiačky II.PSA, Marianna Zahradníková a Alica Hatalová, sa v dňoch 27. 9 -  29. 9. 2021 zúčastnili školenia lídrov žiackych školských rád. Školenie sa uskutočnilo v Penzióne pod Oblazom v Terchovej.

          • Medzinárodný deň šk. knižníc

          • Dňa 25.10. sa žiaci prvých ročníkov zúčastnili školskej akcie venovanej Medzinárodnému dňu školských knižníc. Tohtoročná téma umožnila preniesť sa do sveta rozprávok  a využiť rôzne formy zážitkového učenia, napríklad kreatívne písanie. Učitelia Veronika Bobulová a  Peter Gustáv Hrbatý sa postarali o zaujímavé tvorivé doobedie.

            Viac ku akcii si môžte prečítať tu: https://szslm.edupage.org/a/vseobecne-predmety

          • Súťaž Jesenná výzdoba tried

          • Keď sa povie jeseň, každému z nás napadne asi niečo iné. Niekto si predstaví krásnu farebnú jesennú prechádzku v prírode, niekto zber úrody, niekomu sa vynárajú spomienky na svojich blízkych. A pre našich žiakov to bola výzva na jesennú výzdobu tried.

            Viac si môžte prečítať tu: https://szslm.edupage.org/a/ziacka-skolska-rada-5

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
        • +421 (0) 445522497
        • Vrbická 632 031 01 Liptovský Mikuláš Slovakia
        • 00607037
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje