• Zbierka BIELA PASTELKA 23. 9. 2022


          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka pomoci dobrovoľníkov zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie špecializovaného sociálneho poradenstva a špeciálne výcvikové programy, výučbu chôdze s bielou palicou, na výučbu čítania a písania Braillovým písmom a iných špeciálnych zručností, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

                   Žiaci vykonávali zbierku pre Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska na týchto miestach: pešia zóna mesta Liptovský Mikuláš, ŽSR a STOP SHOP.

            Výnos zbierky jednotlivých skupín:

            1. skupina: Gerecová Veronika, Schoberová Ema (III.PSA) – 159,15
            2. skupina: Bistiaková Ema, Lehotská Sandra (II.PSA) – 43,42
            3. skupina: Droppová Natália, Bobulová Bianka (II.PSB) – 74,43
            4. skupina: Sitáriková Aneta, Luptáková Simona (II.ZuA) – 213
            5. skupina: Hanusová Tatiana, Jurášová Kristína (III.M) – 42


            Celkový výnos zbierky bol 530 €

            Ďakujeme našim žiakom za vzornú prácu dobrovoľníkov a motivujeme ich do ďalšej spolupráce s Úniou slabozrakých a nevidiacich v L. Mikuláši v rámci projektu „Chceme byť očami nevidiacich...“

                                                        PhDr. Straková – koordinátor ŠO SČK

          • Lekári v živote spoločnosti

          • Dňa 22. 9. 2022 sa naši študenti v rámci vedecko-popularizačného podujatia Sláva šľachetným VII s podtitulom Lekári v živote spoločnosti zúčastnili zaujímavej prednášky Mgr. Daniely Fiačanovej, ktorá odprezentovala osobnosť Ivana Stodolu z pohľadu lekára a tiež ako známeho národného umelca.

            V piatok dňa 23. 9. 2022 sa vybrala trieda I.ZuA za odbornou prednáškou do starej evanjelickej fary, kde  PhDr. Peter Vítek vyzdvihol z dejín zdravotníctva v Liptove len zopár lekárov a lekárnikov. 

            PaedDr. Mária Madliaková

          • Jesenné účelové cvičenia

          • Úvodom do školského roka študenti denného štúdia, prvých a druhých ročníkov, absolvovali jesenné účelové cvičenia. Cieľom účelového cvičenia bol prechod na Lesopark Háj-Nicovô. Žaci mali možnosť vidieť scenériu okolitých hôr či hladinu vodnej nádrže Liptovská Mara. Lokalita Háj-Nicovô, ktorá je zaradená medzi chránené areály, je vyhľadávaná aj pre krásu tunajšej prírody. Kultúrno-prírodná oddychová zóna je situovaná na vrchu Háj, ktorý je jedným z najkrajších vyhliadkových bodov Liptova. 

            Gro účelového cvičenia patril praktickým simuláciam zásad poskytovania prvej pomoci. Hlavnou úlohou integrovaného záchranného systému je poskytovanie pomoci osobám v tiesni. Žiaci boli edukovaný o zásadách, ak dôjde k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa zranili osoby. Praktické cvičenia sme simulovali na zručnosti privolania pomoci, zručnosti poskytnúť bezprostrednú pomoc zranenej alebo chorej osobe.

            Počasie sme mali priaznivé, žiaci boli disciplinovaní. Chcem poďakovať žiakom ale aj inštruktorom, lebo vďaka ich zodpovednému prístupu sme absolvovali všetky zadané úlohy a vyhli sme sa skutočným úrazom.

            Vypracoval: Mgr. Brajer

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
        • +421 (0) 445522497
        • Vrbická 632 031 01 Liptovský Mikuláš Slovakia
        • 00607037
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje