• 2% dane z príjmu

          • Milí rodičia a priatelia SZŠ Liptovský Mikuláš,

            všetkým Vám, ktorí ste sa doposiaľ nerozhodli, komu pošlete svoje 2% dane z príjmu, je určená prosba predsedu OZ pri našej škole. Pán Jozef Vajdiar Vás chce aj touto cestou poprosiť, aby ste financie poslali do OZ pri SZŠ. Váš príspevok bude slúžiť na aktivity SZŠ, revitalizáciu okolia školy a hlavne na vybavenie všetkých učební  tak, aby spĺňali požiadavky kladené na odbornú prípravu Vašich detí a všetkých žiakov školy.

            Stačí ak účtovníčke u svojho zamestnávateľa odovzdáte údaje o OZ priateľov SZŠ LM na 2% dane z príjmu.

             

            Ďakujeme, že svojimi 2% pomôžete mnohým generáciám budúcich zdravotníkov. 

             

            Ing. Silvia Blcháčová

            riaditeľka školy

             

            Názov: 

            "Občianske združenie priateľov Strednej zdravotníckej školy Liptovský Mikuláš"

            Adresa: Vrbická 632, 032 01 Liptovský Mikuláš 

            IČO: 36146552     

            Dátum vzniku: 15.2.1999

            Číslo účtu: 7696880/5200, OTP Banka Slovensko a.s., pobočka  Liptovský Mikuláš

            IBAN: SK07 5200 0000 0000 0769 6880

          • ERASMUS+ Výzva pre tretiakov !!!

          • V rámci programu Erasmus + sme pre Vás v školskom roku 2021/2022 pripravili  projekt „Nové trendy v starostlivosti o pacienta“, vďaka ktorému 6 masérov a 6 praktických sestier môže v júni 2022 absolvovať zahraničnú odbornú stáž v špecializovanom zdravotníckom zariadení v Prahe.

            Výzva pre záujemcov o zahraničnú stáž v rámci projektu

            „Nové trendy v starostlivosti o pacienta."

             

            Rehabilitační klinika Malvazinky

            Podmienky zapojenia žiaka do výberového procesu:

            1.  Úplne vyplnená a v termíne  do  4.3.2022 odovzdaná prihláška na odbornú stáž.

            2.  V termíne  do  4.3.2022 odovzdaný motivačný list.

            -  prečo mám záujem o absolvovanie zahraničnej odbornej stáže,

            -  prečo mám byť práve ja vybratý na zahraničnú odbornú stáž,

            -  ako zužitkujem nadobudnuté vedomosti a zručnosti v ďalšom štúdiu, budúcom

                profesionálnom rozvoji a osobnom živote.

             

            Kritériá výberu účastníkov projektu:

            • žiak 3. ročníka denného štúdia Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši

             (v 3. ročníku je realizovaná súvislá mesačná prax)

            • žiak študijného odboru praktická sestra a študijného odboru masér

            • prospech z odbornej klinickej praxe

            • žiak zo znevýhodneného sociálneho prostredia

            • dobrovoľnícka činnosť – napr. aktívna práca v Slovenskom červenom kríži, ...

            • riešiteľ SOČ

            • aktívna účasť na aktivitách školy, ktoré rozvíjajú odborné kompetencie

            • absolvovanie odborných špecializačných kurzov – napr. kurz prvej pomoci, kurz medovej masáže, ...

            Účastníkmi projektu sa stanú žiaci spĺňajúci podmienky účasti a s najvyšším počtom získaných bodov.

            Prihlášky si môžete vyzdvihnúť u triednych učiteľov III.M a III.PS.

             

          • Lyžiarsky kurz prvých ročníkov

          • V priebehu uplynulých dvoch týždňov (7. 2. 2022 – 18. 2. 2022) študenti prvých ročníkov všetkých  študijných odborov – praktická sestra, zubný asistent a masér – absolvovali lyžiarsky kurz pod vedením lyžiarskych inštruktoriek Mgr. Martiny Zárubovej, Mgr. Oľgy Rossovej a Mgr. Zdenky Huntošovej. Kde? Voľba bola vzhľadom na blízkosť lyžiarskeho strediska úplne jasná...JASNÁ :)

            Študenti absolvovali kurz v dvoch „etapách“. V týždni od 7. 2. do 11. 2. 2022 to boli triedy I.PSA a I.M a v týždni od 14. 2. do 18. 2. 2022 triedy I.PSB a I.ZuA. Lyžiarsky kurz prebiehal v režime OTP (očkovaní, testovaní a tí, ktorí ochorenie Covid-19 prekonali). Počasie nám celkom prialo, až na jeden deň, kedy bolo kvôli vetru odstavené celé lyžiarske stredisko. Snehové podmienky však boli skvelé. Účastníci kurzu sa naučili základy lyžovania a tí, stredne pokročilí a pokročilí, zdokonaľovali svoje lyžiarske schopnosti aj jazdou z Chopku. Každý deň lyžovania bol zakončený vynikajúcim obedom pozostávajúcim z troch chodov v Kolibe Bystrina. 

            Čo ešte k tomu dodať? Myslím, že dobrá atmosféra, ktorá bola na lyžiarskom kurze je zjavná aj z fotiek v našej fotogalérii.

             

            Mgr. Zdenka Huntošová

          • Výstava - Anatómia očami žiakov

          • V decembri a v januári u nás na škole prebiehala výstava Anatómia očami žiakov v spolupráci so žiackou školskou radou. Zapojilo sa do nej 17 žiakov z rôznych odborov aj  ročníkov. Ich diela boli skutočne krásne. Vyhodnotiť najkrajšie bolo skutočne ťažké. Pri rozhodovaní tejto súťaže  sme brali do úvahy samozrejme hlasovanie v ankete, ktorá prebehla cez edupage a tiež stanovisko odbornej poroty – zloženej z viacerých učiteľov.

            Na 1. mieste sa umiestnili diela Bianky Koleštíkovej z I.M Simony Kubicovej z II.M a Natálie Náhlovskej z III.M.

            Diplom za druhé miesto získali Vanesa Hradská z II.M, Karolína Mendelová z III.M a Lívia Mravová z I.ZuA

            3. miesto v súťaži patrí Lukášovi Sokolovi I.M, Sandre Bystričanovej I.M a Adriane Ptačinovej II.M.

            Ceny do súťaže poskytlo občianske združenie. Všetkým zúčastneným ďakujeme a prajeme veľa chuti do ich ďalšej tvorby.

          • Súťaž Maturita v knižnici

          • Dňa 17. 2. 2022 sme mali možnosť zúčastniť sa súťažného kvízu ,,Maturita v knižnici“, v ktorom sme si overili naše vedomosti najmä z oblasti literatúry. Bola to skvelá príležitosť zistiť, ako na tom sme zo slovenčiny, a samozrejme aj to, čo všetko je potrebné do maturít ešte zopakovať a dobehnúť. Nebudem klamať, je toho skutočne veľa:-) Napriek tomu sme získali krásne prvé a štvrté miesto, ktoré sme potom patrične oslávili dobrým obedom.

            1. miesto - Lenka Klocková a Liliana Tarabová (IV. ZUA)

            4. miesto - Silvia Jacková a Katarína Podhorská (IV. ZUA)

             

            Stretnutie v Liptovskej knižnici G. F. Belopotockého  bolo o 9:00. Boli sme plné očakávania, a samozrejme zvedavé, ako to bude celé prebiehať. Súťažili sme celkovo tri stredné školy - Stredná zdravotnícka škola, Hotelová akadémia a Bilingválne gymnázium. Každá škola mala 2 súťažné tímy, okrem Hotelovej akadémie. Bohužiaľ, druhému tímu z HA aktuálna situácia s covid-19  možnosť súťažiť prekazila.

            Celá súťaž vyzerala ako ,,quiz show“. Sedeli sme na prekrásnych červených kreslách a oproti nám stála hodnotiaca porota. Najvýznamnejším porotcom bola samotná riaditeľka knižnice - Mgr. Marcela Feriančeková, ktorá sa nám na úvod predstavila a povedala nám, ako sa k tomuto krásnemu povolaniu dostala. Opísala to ako veľkú horskú dráhu, ktorá napokon prišla do cieľa. Rodičia z nej chceli mať vyštudovanú lekárku, napriek tomu, že ona snívala o literatúre a poličkách plných kníh. Zdôraznila, že v živote nie sú dôležité peniaze, ktoré nám dá naše povolanie, ale radosť, ktorá z toho povolania vyžaruje. Po príhovore sa každý súťažiaci predstavil a povedal, čo chce v živote ďalej študovať. Niekto chcel byť lekárom, iný zas spisovateľom či historikom. Vysnené povolania boli skutočne rôzne.

             

            AKO KVÍZ PREBIEHAL?

            Súťaž pozostávala zo siedmich súťažných kôl. Každé kolo malo iné zameranie. Potrápili sme sa nad slovenskou a svetovou literatúrou, Jankom Kráľom, čechoslovakizmami, históriou jazyka, slovenským pravopisom a všeobecným prehľadom zo slovenského jazyka a literatúry. Každý tím si vybral jednu z otázok na papierikoch a snažil sa na ňu odpovedať. Mal dostatok času na odpoveď, dokonca si ju mohol aj zaznamenať na papier a poradiť sa v tíme. Niekto si vytiahol otázku s jednoslovnou odpoveďou, iný sa zas musel potrápiť a odpoveď "pekne sformulovať celými vetami". Musím skonštatovať, že často to bolo aj o šťastí. Nám to šťastie veru v tento deň bolo dopriate, no museli sme aj dobre "popátrať" po vedomostiach v hlavách. Odpovede zhodnotila porota a pridelila počet bodov. 

            Priebeh súťaže bol skutočne veľmi napínavý. Mnohým sa triasol hlas a ich odpovede boli váhavé, vyslovené s malou dušičkou. My sme sa k tomu postavili s úsmevom, predsa len sme to brali ako zábavu a nie ako súťaž. Náš prístup nás dohnal až do finále:-) Stretli sme sa tam dva tímy s rovnakým bodovým ohodnotením. Naším súperom bola Hotelová akadémia, ktorá si v súťaži viedla skutočne ukážkovo. O tom, kto bol v tento deň víťazom, rozhodla politika. A to doslova. Dostali sme papier s desiatimi fotkami politikov a mali sme ich pomenovať. Toto skutočne nebola moja parketa, keďže s politikou nie sme práve najlepšie kamarátky. Našťastie, esom v rukáve bola moja partáčka v tíme, ktorá politiku sleduje snáď už od útleho detstva. Samozrejme, toto kolo sme vďaka nej vyhrali. Boli sme skutočne šťastné, keď sme započuli potlesk, či už od poroty alebo od ostatných účastníkov. Zo súťaže sme si odnášali diplomy, knižné ceny a aj sladkú odmenu. Odchádzali sme potešené z výhry, s úsmevom na tvári, a samozrejme, s nezabudnuteľnou skúsenosťou do života.

                                                                                                                                     Liliana Tarabová, IV. ZUA

             

          • Valentín na SZŠ

          • 14. 2. 2022 sa v našej škole slávil Valentín. Žiačky z II. PSA v tento deň radostne a s láskou rozdávali valentínsku poštu. Pošta potešila žiakov, učiteľov, zamestnancov našej školy. Nenašiel sa nikto, kto by takýto milý odkaz nedostal. Celý deň sa niesol v príjemnej valentínskej atmosfére. Prajeme si, aby sme mali všade vôkol seba veľa lásky, priateľstva, úsmevu, radosti zo vzájomných vzťahov.

             

            “Kde je láska, tam je život.”

            “Stretávajme sa vždy s úsmevom, lebo úsmev je začiatok lásky.”

             

                                                                                                   Za ŽŠR Aneta Matúšová, II.PSA

          • Obchod s ľuďmi

          • Chceš ísť na brigádu do zahraničia, zmeniť svoj život a svoju finančnú situáciu? Obchodovanie s ľuďmi sa radí medzi trojicu najvýhodnejších nelegálnych obchodov na svete. Aby ste sa nestali obeťou a vyhli sa rizikám akéhokoľvek zneužívania, dobre sa na cestu do zahraničia pripravte.

             

            Viac na prezentacia_obchod_s_ludmi.pdf

            PhDr. Jana Debnárová

            Koordinátor prevencie

          • Kriminalita v IT priestore

          • V mesiaci február sa prvé ročníky našej školy zúčastnili informačno – preventívnej, interaktívnej aktivity Kyberšikana v online priestore, ktorú v spolupráci so školským preventistom realizovalo CPPPaP v Liptovskom Mikuláši. Vaše skúsenosti s kyberšikanou detí a dospievajúcich môžete uviesť pri vyplnení dotazníka, čím sa zapojíte do celoslovenského výskumu v oblasti kriminality v IT priestore.     

            Vyplniť dotazník: www.survivo.com

            PhDr. Jana Debnárová

            Koordinátor prevencie

          • EKOOLYMPIÁDA - PRIPOJ SA A HRAJ!

          • Milí študenti, máte možnosť zapojiť sa do historicky prvej Ekoolympiády, pod záštitou UNESCO, Planet Lover a našich olympionikov.

            Ekoolympiáda je vedomostná súťaž, hra a nový inovatívny spôsob vzdelávania v enviromentálnej výchove prostredníctvom digitálnej formy. Je realizovaná cez webovú aplikáciu hra.ekoolympionada.sk

            Všetky potrebné informácie ako byť úspešný v súťaži, aj pravidlá súťaženia sú uvedené na www.ekoolympionada.skwww.ekoolympionada.sk/pravidlá

            Ostré hry sa hrajú počas vyučovania, hra trvá 60 minút. Otázky sú zamerané na enviromentálnu výchovu, vodu, pôdu, vzduch, znečistenie, biodiverzitu a podobne.

            Najlepší riešitelia získajú hodnotné ceny a prvé miesto bude ocenené návštevou Medzinárodného olympijského výboru.

            Registrácia na stránke:  www.hra.ekoolympiada.sk/register

            Prajeme veľa šťastia pri riešení zadaných úloh!

             

            Mgr. Rossová Oľga

          • Výstava - Anatómia očami žiakov

          • Vyhodnotenie výstavy bude v stredu 16. februára. Prosíme všetkých, ktorí sa zapojili do súťaže, aby prišli cez veľkú prestávku pred tabuľu, na ktorej sú umiestnené vaše diela :)

          • Zámer na prenájom

          • Stredná zdravotnícka škola, Vrbická 632, 031 01 Liptovský Mikuláš, v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Komenského 48, 011 09 Žilina (ďalej len„vyhlasovateľ“) podľa § 9a ods. 9 zákona č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov a Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom Žilinského samosprávneho kraja(ďalej len „Zásad“) zverejňuje zámer prenajať časť svojho dočasne prebytočného majetku formou priameho nájmu.

          • Zámer na prenájom

          • Stredná zdravotnícka škola, Vrbická 632, 031 01 Liptovský Mikuláš, v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Komenského 48, 011 09 Žilina (ďalej len„vyhlasovateľ“) podľa § 9a ods. 9 zákona č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov a Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom Žilinského samosprávneho kraja(ďalej len „Zásad“) zverejňuje zámer prenajať časť svojho dočasne prebytočného majetku formou priameho nájmu.

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
        • +421 (0) 445522497
        • Vrbická 632 031 01 Liptovský Mikuláš Slovakia
        • 00607037
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje