• Školské kolo Olympiády ľudských práv

          • Dňa 2. 12. 2019 o 14:00 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv (OĽP). Pred školskú komisiu, ktorej predsedal Mgr. Peter G. Hrbatý, sa postavili dvaja študenti 1. ročníka, ktorí sa naozaj statočne popasovali zo zadanými úlohami zameranými na súčasné ľudsko-právne problémy. Po písomnej forme museli študenti obhájiť svoje pozície aj v diskusii. Študenti sa stali úspešnými riešiteľmi školského kola a obaja sa umiestnili na druhom mieste. Prvé miesto s postupom do krajského kola OĽP ostalo neobsadené.

          • Stužková IV.Z

          • Dňa 8.11. 2019 sme my, 4.Z, otvorili ceremónie stužkových slávností na našej škole. Naša stužková bola pre nás nezabudnuteľným zážitkom, ktorý navždy ostane v našich srdciach. Aj napriek všetkým tým stresom pred stužkovou sme sa výborne zabávali až do skorých ranných hodín. Ako pamiatku sme si domov odniesli zelenú stužku, ktorá nám snáď prinesie kúsok šťastia pri maturite.  

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl a je každoročne vyhlasovaná a organizovaná ako postupová súťaž. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o samostatnú tvorivú činnosť a zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru.

            Dňa 25. 11. 2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo OSJL v kategórii A, ktorého sa zúčastnilo 16 žiakov z 3. a 4. ročníka. Súťažné zadania pozostávali  z dvoch častí – písomnej a ústnej. Písomná časť bola tvorená testom s rozličnými typmi úloh s rôznou náročnosťou, zameranými na prácu s textom, čítanie s porozumením a overenie vedomostí a zručností z jednotlivých jazykových rovín a teórie literatúry. K písomnej časti ďalej patrila tvorba vlastného textu, resp. transformácia textu, v ktorej mal žiak preukázať schopnosť písať tvorivo,  s čo najväčšou možnou mierou originality. Ústna časť bola tvorená samostatnou prípravou a prednesením rečníckeho prejavu na zadanú tému, pričom súťažiaci museli predniesť najmenej 10 viet naspamäť, využiť znaky rečníckeho štýlu a uplatniť prvky verbálnej i neverbálnej komunikácie.

            Z maximálneho možného počtu bodov 55 sa stali úspešnými riešiteľmi školského kola OSJL žiačky:

                                                                  

            1. miesto: Daniela Červeňová z III. Z triedy (42 bodov)

            2. miesto: Ema Markovičová zo IV.  ZuA triedy (41 bodov)

            3. miesto: Lucia Finiková z III. ZuA triedy (40 bodov)

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým účastníkom ďakujeme za to, že prejavili záujem o súťaž. Veríme, že si rozšírili svoje vedomosti zo slovenčiny a nadobudli nové komunikačné zručnosti.

            Organizátori šk. kola OSJL

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
      • +421 (0) 445522497
      • Vrbická 632 031 01 Liptovský Mikuláš Slovakia
      • 00607037
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje