• Valentínska kvapka krvi

          • Valentínska kvapka krvi na Strednej zdravotníckej škole v Liptovskom Mikuláši.

            Sloganom 25. ročníka Valentínskej kvapky krvi bolo „Láska lieči“. Študenti Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši darovali krv na pracoviskách Hematologicko – transfúznych oddelení v Liptovskom Mikuláši, Ružomberku, Martine a v Poprade, v období od 10. 2. – 13. 3. 2020.

            Do tejto kampane sa zapojili viacerí žiaci tretích ročníkov – ako prvodarcovia a traja štvrtáci. Za ich nadšenie pre pomoc chorým im patrí veľké poďakovanie. Týmto humánnym činom nepomohli len iným, ale aj sebe k zvýšeniu odolnosti organizmu a jeho regenerácii. Krv darovali naši spolužiaci maséri, zubní asistenti a jedna zdravotnícka asistentka:

            III. M: Samuel Ondrík, Oliver Kamenický, František Moravčík, Lucia Planietová,

            III. Z: Rebeka Mrvová,

            III. ZuA: Dáša Jurkovičová, Anna Mešková, Dominika Belicová, Tamara Mihalíková,

            IV. M: Filip Štric,

            IV.ZuA: Nikolas Cvengroš,

            IV. ZuA : Terka Uramová.

            Filip ŠtricNikolas Cvengrošviacnásobní darcovia krvi 😊

             

            Zaznamenali sme dojmy našich spolužiakov z darovania krvi:

            “Moje prvé darovanie prebehlo úspešne. Mali to dobre vymyslené z hľadiska systému, alebo starostlivosti o darcov. Prebehlo to pomerne rýchlo bez komplikácií. Odišiel som s dobrým pocitom a budú vedieť, že ma môžu očakávať.“ Oliver Kamenický

            Samuel Ondrík sa vyjadril: „Darovať krv som bol prvýkrát. Hneď, ako som vošiel do priestorov na darovanie krvi, zmocnil sa ma strach, čo to bude. No vzápätí  som sa dostal do kontaktu so zdravotnými sestrami a tie boli veľmi príjemné. Odber prebehol v poriadku. Občerstvenie pred a po odbere bolo veľmi dobré. Určite pôjdem darovať krv aj nabudúce. Ten pocit, že môžem zachrániť ľudské životy je na nezaplatenie.“

            „Moje meno je Nikolas a krv som doposiaľ daroval štyri razy. Prvýkrát som bol krv darovať hneď po mojich 18. narodeninách. Odmalička som chcel pomáhať iným ľuďom a toto je jedna z možností ako im môžem pomôcť. Zaujímalo by ma, či už niekomu bola darovaná moja krv, alebo nie. Na druhej strane, nikdy neviete, kedy to budete potrebovať možno práve vy.“ Nikolas Cvengroš.

            Spracovali: Klára Benková, Petra Blašková II. M

          • Výsledky volieb členov Rady školy pri SZŠ v LM pre volebné obdobie 2020 -2024

          • Vážení rodičia a študenti,

            dovoľujem si Vás informovať o zmene niektorých členov Rady školy vzhľadom k blížiacemu sa ukončeniu ich volebného obdobia 2016-2020. Riaditeľka  SZŠ v  Liptovskom Mikuláši, v súlade s vyhláškou MŠ SR č. 291/2004, zabezpečila voľby členov Rady školy pri Strednej zdravotníckej škole, Komenského 843, Liptovský Mikuláš, s nasledovným výsledkom:

            1. Voľby zástupcov pedagogických zamestnancov sa uskutočnili 05.03.2020. Boli zvolené: Mgr. Martina Lengvarská, MUDr. Mária Plávková.
            2. Voľby zástupcu nepedagogických zamestnancov sa uskutočnili 05.03.2020. Bola zvolená: Zdena Fialová.
            3. Voľby zástupcov rodičov sa uskutočnili 27.09.2019. Boli zvolení: Jozef Vajdiar, Mgr. Alena Bátoryová, Zuzana Jagerská.
            4. Voľby zástupcu žiakov školy sa uskutočnili 09.03.2020. Bola zvolená: Veronika Mliečková – žiačka I. ročníka, študijný odbor: praktická sestra.

            Zvoleným členom Rady školy želáme v novom volebnom období 2020 – 2024 veľa síl.

             

            Zároveň Vám oznamujeme, že termín ustanovujúceho zasadnutia orgánu školskej samosprávy pri Strednej zdravotníckej škole, Komenského 843, Liptovský Mikuláš je na deň 31. marca 2020 zrušený z dôvodu  epidemiologických opatrení.

             

            Mgr. Martina Lengvarská, predseda Rady školy

          • Lyžiarsky kurz - piaty deň

          • V piatok, 6. 3. 2020, sme úspešne ukončili päťdňový lyžiarsky kurz v Jasnej. Vzhľadom na nepriazeň počasia (sneženie a silný vietor), lanovky v stredisku premávali len v obmedzenej miere. Vyzbrojení trpezlivosťou pri čakaní v nekonečných radoch pred turniketmi, sme sa neskutočne tešili na obed...na šošovicovú polievku a kurča s ryžou.

            Po výbornom obede sme sa presunuli na parkovisko, kde nás už čakal autobus, ktorý nás doviezol až pred našu školu. Unavení, ale plní zážitkov sme sa rozišli domov.

          • Lyžiarsky kurz - štvrtý deň

          • Dnes nás Jasná privítala krásnym slnečným počasím.....ako na objednávku. Konečne sme mali možnosť pokochať sa nádhernými výhľadmi na Chopok a jeho okolie.

          • 30. ročník školského kola SOČ

          • Dňa 3. 3. 2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti, do ktorého sa zapojilo 17 žiakov s deviatimi prácami v súťažných odboroch ako problematika voľného času, zdravotníctvo a farmakológia, teória kultúry, tvorba učebných pomôcok, pedagogika a psychológia. Do súťaže sa zapojili žiaci zo všetkých študijných odborov našej školy. Všetky súťažné práce boli zaujímavé a pútavo prezentované. Do okresného kola postúpili nižšie menované žiačky s veľmi peknými témami ich prác.  

            III. Z

            Laura Bánská – Načo prvá pomoc

            Alena Čupková a Natália Rudlová  – Važecký folklór

            III. ZuA

            Lucia Finíková – Nie ste vaša myseľ

            IV. M

            Klaudia Prochádzková a Kristína Bolešová  Aj šťastie existuje!

            Všetkým súťažiacim držíme palce, aby boli úspešní a postúpili aj do krajského kola.

            Metodik SOČ: PhDr. Silvia Fričová

          • Prednáška ÚPSVaR – preventívne poradenstvo

          • Dňa 2. 3. 2020 sa na našej škole, v spolupráci s ÚPSVaR v Liptovskom Mikuláši, uskutočnila prednáška pre žiakov IV. ročníkovpreventívne poradenstvo. V prvej časti PhDr. Turčaníková informovala žiakov o zamestnanosti našich absolventov,  a stave na regionálnom trhu práce, venovala pozornosť právnym aspektom, vyplývajúcim z ukončenia štúdia na SŠ. V druhej časti sa žiaci od Ing. Kubovičovej dozvedeli o programe EURES a možnostiach práce, stáží, brigád v rámci Európskej únie. Ďakujeme za praktické informácie a pomoc pri zorientovávaní sa žiakov pred vstupom na trh práce.

            Mgr. Iveta Jančušková

          • Lyžiarsky kurz - druhý deň

          • Ako to vyzeralo na lyžiarskom kurze dnes? Keďže od rána pršalo a bola hmla, urobili sme si teoretický deň. Pozreli sme si niekoľko inštruktážnych videí, oboznámili žiakov s chybami, ktoré sme počas včerajšieho dňa u nich zaregistrovali, a potom sme šli na obed. Dážď bol ešte intenzívnejší ako ráno a k nemu sa pridružil vietor.....bolo nemysliteľné obuť sa do lyžiarok, zapnúť si lyže, posadiť sa na premočenú sedačku a potom ešte prejsť pár metrov do chaty, kde nás čakal obed.

            Rozhodli sme sa pre Plán B – mokrý variant. Ochotný vodič autobusu nás vyviezol až na stanovište starej Horskej služby a odtiaľ sme sa pešo vybrali na chatu Koliesko. Vrátili sme sa síce premočení, ale aj takýto deň mal svoje čaro.

            Mgr. Peter Žakarovský

          • Lyžiarsky kurz

          • Dňa 2. 3. 2020 sa pre našich prvákov z I. PS, I. ZuA a I. M začal prvý deň lyžiarskeho kurzu v stredisku Jasná – Nízke Tatry. Hoci zrána upršané počasie vôbec nenaznačovalo jeho priaznivý začiatok, postupne sa prehánky zmenšovali a my sme si užili prekvapivo slnečný deň, počas ktorého mali študenti možnosť naučiť sa nielen základy lyžovania, ale aj zdokonaliť svoje doteraz nadobudnuté lyžiarske schopnosti.

            Mgr. Zdenka Huntošová,

            inštruktorka kurzu

          • Volejbalový turnaj žiačok

          • Dátum konania: 20.2.2020

            Miesto konania: telocvičňa Evanjelickej spojenej školy

             

            Ešte pred jarnými prázdninami zabojovali naše žiačky o postup do hlavnej časti turnaja vo volejbale. Po dohode vyučujúcich sa odohral predzápas v telocvični Spojenej evanjelickej školy. Za našu školu nastúpili dievčatá, ktoré hrali aj minulý rok. Hrali sme na dva víťazné sety. Žiaľ obidve víťazstvá získali súperky (1:15 / 3:15). Žiačky Evanjelickej spojenej školy postúpili do hlavnej časti turnaja, ktorý sa odohrá 25.3.2020 v telocvični Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši.

             

            Súpiska:

            1. Babinská R.                     IV.ZuA
            2. Bendíková K.                   III.M
            3. Iváková B.                        III.M
            4. Gonšenicová L.                II.M
            5. Tarabová K.                      II.M
            6. Tarabová L.                      II.ZuA
            7. Podhorská K.                   II.ZuA
            8. Harakaľová N.                  I.PS

            Žakarovský

          • Zdravé zuby - preventívny program - Bobrovec

          • Aj v tomto školskom roku žiaci  štvrtého ročníka v študijnom odbore zubný asistent (IV. ZuA) realizovali preventívny program ,,Zdravé zuby“ v ZŠ Bobrovec. Realizácia prebiehala v troch edukačných sedeniach, počas ktorých sa žiaci  usilovali naučiť deti všetko o zdravých zuboch. Vysvetlili deťom stavbu zuba a ako má vyzerať správna  a nesprávna zubná kefka. Poučili ich o vzniku zubného kazu, zdravých potravinách, ktoré neškodia zubom a čím posilňovať zubnú sklovinu. Žiaci realizovali program nielen v prvých ročníkoch ZŠ, ale aj v triedach druhákov, tretiakov a štvrtákov.  Pri vysvetľovaní využívali pomôcky, ktoré si vlastnoručne vyrobili a tak žiakov zaujali hravou formou a upútali ich pozornosť.

            Bc. Mgr. R. Bačkorová

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
        • +421 (0) 445522497
        • Vrbická 632 031 01 Liptovský Mikuláš Slovakia
        • 00607037
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje